ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/10/2021

ОД ШАРОВИЋЕВОГ ПОЛИТИЧКОГ АНГАЖМАНА СРПСКА НИШТА ДОБРО НИЈЕ ВИДЈЕЛА

 

САРАЈЕВО, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је данас само једно сигурно, а то је да Република Српска није ништа добро видјела, нити добила од политичког ангажмана Мирка Шаровића, а да је сам због њега СДС доживио раскол какав нико није очекивао.

 

"Милорад Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни све претходне године. СНСД-у је Република Српска изнад свега, а то грађани Српске знају. Скандалозно је да се о повратку надлежности по изјави Мирка Шаровића треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је", оцијенила је Вулићева у изјави Срни.

Она је навела да је Мирко Шаровић данас изоставио да упозна јавност да је више од сат времена "окупљао" чланове Главног одбора и једва саставио 42 члана од њих 90.

"Сједница Главног одбора им личи на комеморативни скуп, а од националне политике и одговорности коју су некад баштинили - ни трага. Чуди ме да нису сједницу одржали у Сарајеву", рекла је Вулићева.

Она је додала да је Шаровић заборавио да каже јавности Републике Српске да је амбасадорима прво изнио жал на лоше унутарстраначке односе.

"Потом је молио странце да дисциплинују нас, изабране, истинске, српске представнике, а није у стању дисциплиновати своју странку", рекла је Вулићева.

Осврнувши се на стално обраћање јавности и свакодневне критике на рачун МИлорада Додика и СНСД-а, Вулићева је рекла да у овој мјери Мирка Шаровића нико није ни чуо ни видио ни у парламенту, а у Савјету министара док је био министар још мање.

"Оволико оглашавање Мирка Шаровића о свему и свачему је веома индикативно. Неко би могао помислити да је задатак или не дај Боже нека уцјена у питању", рекла је Вулићева.