ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија30/11/2021

ПОМОЋ СРПСКИМ ПОВРАТНИЦИМА У ПЕТРОВАЦ

 

БАЊАЛУКА, 30. НОВЕМБРА /СРНА/ - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш потписао је данас уговоре са начелником општине Босански Петровац Махмутом Јукићем о финансирању изградње инфраструктуре на подручју ове повратничке општине у укупној вриједности од 55.000 КМ.

 

Уговорима ће бити обухваћено асфалтирање и обнова локалних саобраћајница, те израда инвестиционо-техничке документације за водовод "Подзид" у мјесној заједници Капљух.

"Обнова и изградња у повратничким општинама, као и изградња потребне инфраструктуре од великог су значаја за Србе који се враћају на своја пријератна огњишта", саопштено је из Секретаријата.

Секретаријат је у протекле три године у овој општини уложио више од 600.000 КМ, чиме је изграђено 12 индивидуалних стамбених објеката из кредитних средстава Саудијског фонда за развој.

Такође, рађено је на реконструкцији саобраћајница, електрификацији повратничких домаћинстава и обнови вјерских објеката.

Актуелни инфраструктурни пројекти су дио редовног програма рада Секретаријата за ову годину који се финансирају из буџета Републике Српске.

"Имајући у виду веома тешку ситуацију Срба у Федерацији БиХ Секретаријат ће заједно са Владом Републике Српске наставити да помаже српске повратнике у овим крајевима и у наредном периоду", наводе из ове институције.