ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/01/2022

ЗАХВАЛНОСТ ВЛАДИ АМЕРИКЕ И УСАИД-у ЗА ПОДРШКУ И БРОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ

 

САРАЈЕВО, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Чланови Предсједништва БиХ данас су у Сарајеву на састанку са администратором Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/ Самантом Пауер поздравили бројне пројекте које Влада САД имплементира путем УСАИД-а, како би пружила помоћ свим нивоима власти у БиХ.

 

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и билатералним односима и сарадњи између БиХ и САД, а чланови Предсједништва су захвалили Влади САД за континуирану подршку и помоћ на реформском путу БиХ.

Пауерова је нагласила снажну посвећеност и подршку САД БиХ у супротстављању корупцији, унапређењу демократских реформи и владавине права, те стварању нових економских прилика за грађане БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

У саопштењу се наводи да је Пауерова поновила партнерску улогу САД и наставак дугогодишње сарадње у изградњи просперитетне будућности у функционалној БиХ.

Састанку су присуствовали амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон, вршилац дужности помоћника администратора УСАИД-а за Европу и Евроазију Маргот Елис и директор Мисије УСАИД-а у БиХ Кортни Чаб.