ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/01/2022

СИТУАЦИЈА У БиХ НЕОДРЖИВА

 

ЗАГРЕБ, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман изјавио је да је тренутна ситуација у БиХ политички неодржива и неперспективна.

 

Радман је, након састанка у Медулину са грчким колегом Никосом Дендијасом, рекао да је неопходно што прије постићи договор о Изборном закону БиХ, како би сви конститутивни народи и грађани БиХ били равноправни.

Он је позвао све политичке актере у БиХ "да буду храбри, мудри и одлучни и да подрже процес који ће довести до јачања повјерења грађана и праведних избора који ће елиминисати све облике неједнакости и дискриминације и на крају значити бољитак за БиХ".

Радман је поновио став хрватске спољне политике о промјени Изборног закона у БиХ прије избора 2022. године како би се онемогућило да бројнији Бошњаци бирају хрватске представнике у Дому народа, те хрватског члана Предсједништва БиХ.

Дендијас је рекао да Грчка нема никакав интерес у БиХ осим да она постане стабилна земља и просперитетна на путу према европској будућности, те да Изборни закон у БиХ треба што прије донијети.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: