ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/01/2022

МУРАЈЕВ НЕГИРА ТВРДЊЕ ЛОНДОНА И НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБУ

 

КИЈЕВ, 23. ЈАНУАРА /СРНА-Ројтерс/ - Бивши посланик украјинског парламента Јевхен Мурајев исмијао је британске наводе да би Кремљ могао њега поставити на чело марионетске владе у Кијеву и најавио је могућност покретања правног поступка.

 

"Јутрос у свим вијестима могу да прочитам ову теорију завјере, која је потпуно недоказана и неоснована", нагласио је Мурајев.

Он је негирао да је у било каквом контакту са руским обавјештајним службама и одбацује као "глупе" наводе да би могао бити у дослуху са Кремљом јер се налази на листи руских санкција од 2018. године.

Он је изразио спремност да "брани част свог имена" против британских оптужби и да адвокати припремају механизам за одбрану пред судом.

Велика Британија је нешто раније оптужила Кремљ да покушава да на власт у Украјини доведе проруског лидера, те да су припадници руских обавјештајних служби, у оквиру планова за инвазију, у контакту са одређеним бројем бивших украјинских политичара.

Британско министарство саопштило је да посједује информације да руска администрација разматра могућност да Мурајев буде потенцијални кандидат за проруско руководство.

Русија је критиковала оптужбе, наводећи да су у питању "дезинформације".