VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/02/2018

DODIK: VAŽAN STAV MOĆNE RUSIJE DA ĆE STATI IZA SRPSKE I SRBIJE

 

BANjALUKA, 23. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republici Srpskoj veoma važno to što je Rusija poručila da je i u ekstremnim situacijama spremna da stane iza Srpske i Srbije.

 

"To je ono što je nama važno, imajući u vidu razvoj događaja i nasilje koje smo proživjeli u prošlom vremenu", rekao je Dodik i dodao da se osjeća veoma dobro kada takve tvrdnje i najave dolaze od ljudi koji predstavljaju jednu veliku i moćnu Rusiju.

Dodik je izrazio uvjerenje da će ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, sa kojim se susreo u Beogradu u protekla dva dana, prihvatiti njegov poziv da posjeti Srpsku.

"Vjerujem da hoće, jer sam vidio da je zapisao u svoj notes", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/.

Dodik je naveo da je sa Lavrovim razgovarao o situaciji u BiH, o jednoj opštoj antiruskoj histeriji koja se pravi i polako prenosi i u BiH, a koja je potpuno nepotrebna, jer Rusija ne čini nikakve posebne korake.

Predsjednik Srpske je naglasio da sve politike i razgovori sa Rusijom nisu upereni protiv bilo koga.

"Rusija ne želi ništa osim Dejtonskog sporazuma, spremna je da stane iza stavova Srbije i to su jasno formulisali u svom stavu - Mi stojimo iza politike Srbije, a politiku Srbije definiše Srbija. Tako su i nama rekli - Mi stojimo iza Dejtonskog sporazuma, teritorijalni integritet BiH je neupitan. Vi možete u BiH da se dogovarate i mi poštujemo vaš dogovor i to je ono što oni rade", naglasio je Dodik.

Za razliku od Rusije, kako je rekao, drugi pokazuju svoje imperijalne težnje, kao što je to visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji pokušava da BiH drži lekcije šta da radi.