VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/05/2018

NA PALAMA PROSLAVLJENA KRSNA SLAVA NDP-a

 

PALE, 24. MAJA /SRNA/ - Narodni demokratski pokret /NDP/ obilježio je danas na Palama krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije.

 

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je novinarima da stranka slavu obilježava svake godine centralnoi skromno bez proslava po opštinskim odborima.

On je ponovio da će NDP, kao članica Saveza za promjene, podržati kandidata SDS-a Vukotu Govedaricu za predsjednika Republike Srpske i Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i dodao da je dogovoreno koaliciono djelovanje sa Naprednom Srpskom, Srpskom naprednom strankom i Strankom Sloboda u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Ostalo je samo da potpišemo sporazum. Mi ćemo kao koalicija nastupiti zajednički na opštim izborima i zajednički djelovati u okviru Saveza za promjene kod formiranja lista za Parlamentarnu skupštinu BiH", rekao je Čavić i dodao da će se u narednim danima ovom bloku pridružiti i određen broj drugih stranaka.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je NDP politička organizacija koja je bila uz SDS, te podsjetio da se narednih dana očekuje potpisivanje sporazuma o saradnji svih političkih organizacija koji pripadaju opozicionom bloku.

"Političke organizacije su ratifikovale taj sporazum. Usaglasili smo se da krenemo odlučno putem promjena i da donesemo promjene građanima Republike Srpske koje su neminovnost i potreba", kaže Govedarica.

On je dodao da će, ukoliko pobijede na predstojećim izborima, NDP-u pripasti jedna od dvije najveće funkcije u Republici Srpskoj - predsjednika Vlade ili predsjednika Narodne skupštine.

Predsjednik Napredne Srpske Goran Đorđić rekao je da je stav ove stranke jasan od početka, a to je da se traže partije sa kojima će biti pravljene zajedničke liste radi što boljeg izbornog rezultata.