VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija25/05/2018

OBILJEŽEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNjI POSLOVNOG OBJEKTA

 

BANjALUKA, 25. MAJA /SRNA/ - Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je da ovo preduzeće u ovoj godini nastavlja sa unapređenjem poslovnih rezultata, što otvara sve veći prostor za ulaganja, prije svega u razvoj elektrodistributivne mreže, ali i obnovu radne mehanizacije i izgradnju poslovnih objekata.

 

Kuzmanovićeva je danas na svečanom obilježavanju početka radova na izgradnji poslovnog objekta "Elektrokrajine" u Krupi na Vrbasu istakla da je projektom predviđena izgradnja poslovno-administrativnog objekta i pomoćnog objekta sa skladišnim i garažnim prostorom ukupne površine 375 metara kvadratnih.

Ona je dodala da je završetak radova planiran do kraja godine, kao i da u izgradnju ovo preduzeće ulaže vlastita sredstva.

"Vrijednost građevinskog dijela projekta iznosi 450.000 KM, dok će ukupna investicija sa unutrašnjim opremanjem objekata i uređenjem poslovnog kruga premašiti 600.000 KM. Rejon `Elektrokrajine` u Krupi na Vrbasu posluje u okviru `Elektrodistribucije` Banjaluka i opslužuje više od 2.500 kupaca električne energije", precizirala je Kuzmanovićeva.

Ona je navela da su radnici ovog preduzeća u Krupi na Vrbasu svih proteklih godina radili u neuslovnim prostorijama, prvo u dotrajalom montažnom objektu, a onda u iznajmljenim kancelarijama.

"Radnici će u novim prostorijama dobiti neuporedivo bolje uslove za rad što će doprinijeti maksimiziranju produktivnosti i efikasnijem pružanju usluga kupcima", poručila je Kuzmanovićeva.

Prema njenim riječima, finansijski rezultati "Elektrokrajine" na zavidnom su nivou, te su prvo tromjesječje završili sa ukupnim prihodima od 66,5 miliona KM, dok je kvartalna neto dobit ostala 5,4 miliona KM, s tim da su poslovni dobitak povećali za 700.000 KM.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da ovo preduzeće pokriva gotovo pola teritorije Republike Srpske u opsluživanju električnom energijom.

"Njihova razvijenost, obnavljanje i investitanje u nove objekte znatna je i vidna i došla je do punog izražaja sa ovim menadžmentom koji uspješno radi i vodi ovo zavisno preduzeće", poručio je Savanović.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće, sa trenutnim rukovodstvom na čelu, bilježi najmanje gubitke u poslovanju od osnivanja.

"To najbolje govori o sposobnosti i odgovornosti ovog preduzeća. Vlada Srpske to prepoznaje i podržava ga", dodao je Savanović.

Svečanosti je, osim rukovodstva "Elektrokrajine", prisustvovalo nekoliko narodnih poslanika, predstavnici grada Banjaluka i druge zvanice.