VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet20/10/2018

U LONDONU MARŠ ZA ODRŽAVANjE NOVOG REFERENDUMA

 

LONDON, 20. OKTOBRA /SRNA/ - U Londonu će danas biti održan protest sa kojeg će biti upućen apel vlastima da održe novi referendum o Bregzitu.

 

Na protestu je najavljeno učešće više desetina hiljada aktivista, političara i poznatih ličnosti.

Britanski dnevnik "Indipendent" navodi da će poslanici iz različitih partija ostaviti po strani svoje nesuglasice kako bi uputili zahtjev za novi referendum o konačnom sporazumu između Londona i Brisela.

Prema pisanju lista, očekuje se da će današnje demonstracije protiv Bregzita biti najveći protest do sad i da će se okupljenima obratiti brojne javne ličnosti od poznate televizijske kuvarice Delije Smit, voditeljke šou emisije Debore Miden do gradonačelnika Londona Sadika Kana.

Kan je istakao da je marš prilika da se pošalje poruka vlastima i da se osigura da se odluka o budućnosti zemlje vrati britanskom narodu.

Prema očekivanjima organizatora, broj učesnika protesta prevazići će posljednji marš održan u junu kada je bilo oko 100.000 ljudi.

Proširene su i rute kretanja učesnika protesta kako bi se omogućilo što veće prisustvo.

Marš kreće oko podneva iz parka Kejn preko Pikadilija, ulice Sent Džejms, pored tržnog centra "Pal" i trga Trafalgar nakon čega će ići ka Vajtholu i trgu Parlament, gdje će prisutne pozdraviti govornici.