VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura04/05/2019

INICIJATIVA ZA ORGANIZOVANjE LIKOVNE KOLONIJE

 

BRATUNAC, 4. MAJA /SRNA/ - Profesor likovne umjetnosti Savo Vukadinović, jedan od izlagača na kolektivnoj likovnoj izložbi u Bratuncu, rekao je da su učesnici izložbe zaključili da u ovoj opštini treba organizovati likovnu koloniju na kojoj bi se slikari družili i stvarali djela koja bi u bratunačkom Domu kulture ostala kao stalna postavka.

 

"Tu inicijativu smo saopštili organizatorima manifestacije `Đurđevdanski dani` i nadam se da će lokalna vlast prihvatiti prijedlog i pružiti podršku realizaciji ove ideje", rekao je Vukadinović novinarima.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković danas je, na zatvaranju četvorodnevne kolektivne likovne izložbe, rekao da je ona bila veoma uspješna i posjećena i dodao da je podržao inicijativu za organizovanje likovne kolonije u Bratuncu.

"Bilo je izloženo 60 slika od osam slikara. Očekujem da će prostor galerije u našem Domu ubuduće biti mjesto češćeg okupljanja, druženja, ali i mjesto za stvaranje novih likovnih djela", istakao je Petković.

Na likovnoj izložbi radovi su izlagali slikari Savo Vukadinović i Ivan Krsmanović iz Bratunca, akademski vajar Bojan Grujić iz LJubovije, grafički dizajner Aljoša Buha iz Bijeljine i učenici Jovana Radović, Marija Banduka, Dragana Erić i Aleksandar Tomić.