VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura06/05/2019

TRIVIĆEVA ČESTITALA "BANjALUČANKAMA"

 

BANjALUKA, 6. MAJA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je danas Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje srebrne medalje u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju, istakavši da je to potvrda stvaralačkog potencijala.

 

"Uspješnim nastupom na ovom značajnom međunarodnom takmičenju predstavili ste u najboljem svjetlu kulturu Republike Srpske i još jednom potvrdili da vam u horskoj muzici pripada mjesto među najboljim svjetskim ansamblima", istakla je Trivićeva.

Ona je navela da je osvojeno priznanje nastavak uspješnog puta i potvrda izuzetnih umjetničkih dostignuća "Banjalučanki", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Najiskrenije čestitke povodom osvajanja srebrne medalje u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju u italijanskom gradu Peruđa, čime ste još jednom potvrdili stvaralački potencijal, ali i predan rad", naglasila je Trivićeva.

Ona je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" poželjela uspješan rad.

"Želim da i u narednom periodu na najbolji način predstavljate Republiku Srpsku na evropskoj i svjetskoj kulturnoj sceni", rekla je Trivićeva.

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju "Glas za mir" u Peruđi.

Ovo međunarodno takmičenje, u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - muzika mundi", u festivalskom i takmičarskom programu okupilo je više od 20 horova iz 11 zemalja, a kamerni hor "Banjalučanke" bio je jedini predstavnik Republike Srpske i BiH.