VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura11/05/2019

OMLADINSKI KNjIŽEVNI KLUB "MLADOST" OBILJEŽIO 19 GODINA RADA

 

MODRIČA, 11. MAJA /SRNA/ - Omladinski književni klub "Mladost" Modriča obilježio je 19 godina postojanja Godišnjom skupštinom i književnom večeri.

 

Predsjednik i osnivač "Mladosti" Milena Drpa rekla je Srni da klub ima 30 članova i prijatelja, a da je kroz ovaj klub djelovalo oko 200 djece i mladih sa izraženim talentom za pisanje i zainteresovanih za književnost.

"Do sada smo izdali tri zajedničke zbirke pjesama, dvije pojedinačne knjige poezije, organizovali desetine književnih večeri. Članovi Kluba su učestovali na književnim manifestacijama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji i Crnoj Gori, te osvojili brojne nagrade i priznanja na književnim konkursima u zemlji i inostranstvu", rekla je Drpa.

Drpa je najavila da će tokom ove godine organizovati brojne manifestacije, te da su u pripremi dvije knjige mladih članova "Mladosti" i tri knjige starijih, već afirmisanih knjižvenika ovog kluba, po kome je Modriča postala prepoznatnjiva širom regije.

Na Godišnjoj skupštini, održanoj sinoć u Srpskom kulturnom centru, dodijeljena su priznanja i zahvalnice članovima i prijateljima koji su dali doprinos i podršku u radu Kluba.

Priznanje za dugogodišnji rad u Klubu dobile su haiku pjesnik Snježana Draškić, te apsolvent Likovne akademije i pjesnik Dragana Grašarević, dok su zahvalnice za podršku u radu "Mladosti" dodijeljene Mileni Božić, Sanji Stojčević i Miloradu Lazendiću.

Članovi "Mladosti" su u okviru Književne večeri čitali svoje pjesme.