VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura16/05/2019

PROMOVISAN RAD NAJUSPJEŠNIJIH

 

BIJELJINA, 16. MAJA /SRNA/ - Bijeljinski talentovani srednjoškolci i drugi uspješni mladi ljudi predstavili su danas u ovom gradu način na koji razvijaju svoje talente.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je omladinska politika grada strateški dokument koji je usaglašen sa Omladinskom politikom Republike Srpske i da u skladu s tim gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti radi na evidenciji mladih i talentovanih ljudi, čija je prezentacija danas održana u Centru za kulturu "Semberija".

"Suština je da se napravi baza i evidencija mladih koji su u svojim oblastima uspješniji od drugih, da im pokušamo pomoći, te da ih podržimo u razvoju i realizaciji omladinske politike u našem gradu", rekao je Mićić novinarima.

On je podsjetio da grad na više načina pruža pomoć i podršku mladima, te da osim stipendija, gradska komisija svake godine izabere po dva magistarska i doktorska rada koja finansira u potpunosti.

Devetogodišnji Đorđe Perić kaže da je na današnjem skupu mladih talenata odsvirao dvije kompozicije na harmonici koja je njegova ljubav, dodavši da ovaj instrument svira pune četiri godine.

Vojislav Durmanović, učenik prvog razreda Gimnazije "Filip Višnjić", istakao je da poeziju i prozu aktivno piše četiri godine.

"Ovdje sam da dio tog svog rada podijelim sa sugrađanima. Smatram da je ovo veoma značajan događaj jer većina talenata u našem gradu stvara u nekoj zaleđini i sjenci. Ovim događajem će, nadam se, da otpočne jedno lijepo poglavlje promocije kulture i nauke u našem gradu", rekao je Durmanović.