VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura21/05/2019

"KAROLINA NOJBER" NA FESTIVALIMA U NOVOM SADU I JAJCU

 

BANjALUKA, 21. MAJA /SRNA/ - Predstava "Karolina Nojber" Narodnog pozorišta Republike Srpske uvrštena je u takmičarsku selekciju 64. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, kao i u zvaničnu selekciju 38. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu.

 

Autor teksta je istaknuti dramski pisac Nebojša Romčević, zastupljen, prije ove drame, u dramskim komadima "Sile u vazduhu", "Krivica" i "Otac i sin" /"Dečja posla"/, od kojih su posljednja dva i danas na repertoaru Narodnog pozorišta.

Adaptaciju i režiju drame "Karolina Nojber", premijerno izvedene u Narodnom pozorištu Srpske 4. juna prošle godine, potpisuje Kokan Mladenović.

"Karolina Nojber" je peta predstava koju je ovaj potvrđeni, svestrani pozorišni stvaralac postavio na sceni Narodnog pozorišta Srpske.

U aktuelnoj podjeli uloga su glumci Zlatan Vidović, Maja Vujanović, Nataša Ivančević, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Anja Ilić, Đorđe Marković, Nataša Perić, Aleksandar Stojković i Boris Šavija.

Iz Narodnog pozorišta Srpske navode da uvrštavanje ove predstave u pomenute festivale predstavlja svojevrsno priznanje autorima i ansamblu predstave.

Predstavu "Karolina Nojber" posjetioci mogu da pogledaju 24. maja u Narodnom pozorištu Srpske u Banjaluci.