VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura21/05/2019

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ZAVIČAJNE ZBIRKE NARODNE BIBLIOTEKE

 

PRIJEDOR, 21. MAJA /SRNA/ - U Muzeju Kozare večeras je otvorena izložba umjetničkih slika zavičajne zbirke Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije", povodom obilježavanja Dana biblioteke - 24. maja.

 

Direktor Biblioteke Mara Ećim rekla je da je izloženo 29 umjetničkih radova dvadesetak autora.

"To su eksponati koje godinama skupljamo i čuvamo u svom fundusu, a odlučili smo da ovo postane i stalna izložbena postavka kako bi građani mogli da vide da Biblioteka, osim knjiga i dokumenata, čuva i svoje zavičajce", rekla je Ećimova.

Ona je istakla da je Prijedor rasadnik poznatih slikara, te izrazila zadovoljstvo što mladi umjetnici, čiji su radovi, takođe, našli mjesto na ovoj izložbi, krče svoj put uz prijedorske slikare Zorana Radonjića, LJubu Stahova i Vladislava Makanjića.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš, koji je rekao da je ovom postavkom Prijedor još jednom pokazao da je grad kulture, umjetnosti i slikarstva.

"Večerašnja postavka pokazuje koliko slikara imamo iz našeg zavičaja", naveo je Miljuš.

Dio ove likovne postavke biće izložen u Gradskoj čitaonici.

Obilježavanje Dana Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" biće nastavljeno sutra u Gradskoj čitaonici, gdje će biti održani 15. Majski susreti mladih pjesnika.