VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura22/05/2019

"VIŠEGRADSKA STAZA" POČINjE 31. MAJA

 

VIŠEGRAD, 22. MAJA /SRNA/ - Književna manifestacija posvećena uspomeni na život i djelo Ive Andrića "Višegradska staza" počeće u petak, 31. maja.

 

U 10.00 časova biće položeno cvijeće na Andrićev spomenik, a učenici Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" pripremiće prigodan program.

U okviru manifestacije, u 13.00 časova biće organizovani susreti bibliotekara Republike Srpske, dok će u 18.00 časova biti organizovane izložbe knjiga Izdavačke kuće "Dabar" iz Dobrunske Rijeke i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Besjedu o Andriću na svečanom otvaranju u Domu kulture u 20.00 časova govoriće profesor Milo Lompar, a u umjetničkom dijelu programa učestvovaće glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

Drugog dana manifestacije, u subotu u 11.00 časova biće promovisan roman "Neviđena Srbija" autora Vlade Arsića u Spomen-učionici Ive Andrića, dok će književno veče Društva ljubitelja pisane riječi biti održano tradicinalno na hladnjaku na Bikavcu u 17.00 časova.

U pjesničkoj večeri koja će biti održana na ćupriji na Drini u 20.00 časova učestvovaće LJubivoje Ršumović, Milenko Jevđević, Milica Bakrač, Slobodan Jović, Vojin Ostojić, Branka Čarašić i Jelena Andrić.

Istog dana u 20.00 časova u Domu kulture nastupiće ženski kamerni hor "Banjalučanke".

"Višegradska staza" biće zatvorena u nedjelju, 2. juna, a program završnog dana biće upotpunjen pozorišnim predstavama, te izložbom slika.

Kulturna manifestacija "Višegradska staza" organizuje se 42. put, a 27. put u Republici Srpskoj.