VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura24/05/2019

IZVEDENA MONODRAMA "BOG"

 

MILIĆI, 24. MAJA /SRNA/ - Monodramu "Bog", koja je rađena po motivima poeme "Bogojavljenje" i drugih pjesama Matije Bećkovića, večeras je u Milićima izveo glumac Rajko Vuković u okviru obilježavanja 60 godina rada Kompanije "Boksit".

 

Monodrama "Bog" nastala je kao Vukovićeva zadaća pred diplomsku predstavu na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

"Mnogo sam čitao Bećkovića i Njegoša. Privukla me je poema `Bogojavljenje`, ti likovi i njihov odnos sa Bogom. Mislim da je predstavlja zanimljiva i da upućuje na to da je sve, ipak, u vjeri i da treba da se vratimo Crkvi", rekao je Vuković Srni.

On je naveo da je predstava u Milićima peta po redu, nakon premijernog izvođenja 10. maja na maloj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, te da su dogovorena gostovanja u još nekoliko gradova Srpske i Srbije.

"Čuo sam se sa Bećkovićem, koji je blagoslovio ovu monodramu i poželio mi uspjeh. Veoma sam zadovoljan reakcijama publike", rekao je Vuković.

Vuković, koji je rodom iz Milića, kaže da mu je večerašnji nastup u Domu rudara predstavljao posebno zadovoljstvo.

"Imao sam mnogo predstava i u Hrvatskoj, Srbiji i nisam imao tremu kada sam nastupao u Sava centru ili `Lisinskom`, ali, ovo je ipak nešto drugo, jer nastupam pred svojim prijateljima i rodbinom, a oni znaju svaki moj tik, sve moje dobre i loše osobine", rekao je Vuković.

On je dodao da se priprema za diplomsku predstavu "Slučajna smrt jednog anarhiste", u kojoj igra glavnu ulogu.

Vuković glumi u seriji "Kosti", gdje ima epizodnu ulogu, koja je, kako kaže, za njega veoma važna, jer daje priliku mladom glumcu da se dokaže.