VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura30/05/2019

ODRŽAN GODIŠNjI KONCERT "BOGOLJUBLJA"

 

DOBOJ, 30. MAJA /SRNA/ - Srpsko crkveno-prosvjetno društvo "Bogoljublje" iz Doboja održalo je večeras godišnji koncert kojim je svečano započeo program kulturnih aktivnosti povodom obilježavanja Dana grada Doboja, 28. juna.

 

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je tokom obraćanja najavio održavanje raznovrsnih kulturnih aktivnosti do centralne akademije koja će biti održana tim povodom.

Jerinić je istakao da je sa srpskim članom Predsjedništav BiH Miloradom Dodikom razgovarao o mogućnostima izgradnje novog centra za kulturu i obrazovanje, koji bi imao veću površinu od postojećeg.

Dirigent "Bogoljublja" Slaviša Đurić rekao je novinarima da su se publici predstavili umjetničkom muzikom različitih žanrova, u pratnji Kristine Golubović, Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke i drugih gostiju.

Duhovnik "Bogoljublja" protojerej stavrofor Duško Nedić podsjetio je da su na "Majskim muzičkim svečanostima" u Bijeljini, na kojima je u kategoriji duhovne-pravoslavne muzike učestvovalo sedam pjevačkih društava iz regiona, osvojili 98 od 100 bodova, a time i zlatnu medalju.

Prije kulturnog programa, pojedincima, javnim ustanovama i preduzetnicima zaslužnim za razvoj "Bogoljublja" uručene su diplome i zahvalnice.

Zahvalnice su uručene gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, Spomen-hramu Rođenja Presvete Bogorodice, Crkvenoj opštini Stanari, Narodnoj biblioteci Doboj, Osnovnoj muzičkoj školi "Markos Portugal" Doboj i Centru za kulturu i obrazovanje.

Dobitnici zahvalnica su i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Stanari Dušan Panić.

Srpsko crkveno-prosvjetno društvo "Bogoljublje" osnovano je 28. februara 2011. godine, uz blagoslov tadašnjeg episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija.

Koncert je održan u Velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.