VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija18/06/2019

POČELA REALIZACIJA KAPITALNIH PROJEKATA

 

UGLJEVIK, 18. JUNA /SRNA/ - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić očekuje da će prioritetni projekat za opštinu Ugljevik - uređenje korita rijeke Janje, koji je započet prošle godine, biti okončan do kraja njegovog mandata.

 

Perić je rekao Srni da je to najznačajniji projekat za opštinu u posljednjih 30 godina, te da je najavljivan u predizbornoj kampanji 2016. godine.

"Projekat se finansira sredstvima EU u vrijednosti oko tri miliona evra, a opština je pripremila projektno-tehničku dokumentaciju, riješeni su imovinskopravni odnosi, otkupljeno je zemljište pored rijeke i izdate dozvole za gradnju", rekao je Perić.

Izgradnja prečistača otpadnih voda bila je još jedno od Perićevih predizbornih obećanja 2016. godine, ali ovaj posao nije završen.

"Započet je i u toku je njegova realizacija, što nam je takođe prioritetan posao do kraja ovog mandata", kaže Perić.

On je rekao da je urađena studija izvodljivosti za rješavanje problema vodosnabdijavanja i tretmana otpadnih voda kroz projekat "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske", koji Vlada Srpske sprovodi uz podršku Evropske investicione banke.

Da će Ugljevik dobiti sportsku salu od 4.000 metara kvadratnih, obećanja su koja mještani Ugljevika dugo slušaju, a ove godine je, prema Perićevim riječima, taj projekat u završnoj fazi.

"U toku je uređenje okoline sale, a za nabavku sportske opreme potpisan je ugovor. Očekujem već od jeseni da je svečano otvorimo", rekao je Perić.

On je naveo da je lokalna vlast u ovom mandatu podršku dala i otvaranju mini poslovnih zona.

"Mini poslovne zone u kojima su razni proizvodni pogoni su u ovom mandatu otvoreni u mjesnoj zajednici Ugljevička Obrijež pored magistralnog puta Bijeljina-Tuzla u povratničkoj mjesnoj zajednici Glinje, u kojoj je opština učestvovala i učestvuje u podršci izgradnje infrastrukture", rekao je Perić.

On je dodao da su ispunjena sva obećanja data porodicama poginulih boraca u stanju stambene potrebe, u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-izvalidske zaštite Republike Srpske.

"U saradnji sa Vladom Republike Srpske u toku je i izgradnja porodične ambulante u Gornjoj Trnovi, a rekonstruisali smo nekoliko osnovnih škola", naveo je Perić.