VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika18/06/2019

SASTANAK DODIKA I ORBANA U 11.30, KONFERENCIJA ZA NOVINARE U 13.40

 

BANjALUKA, 18. JUNA /SRNA/ - Sastanak srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijera Mađarske Viktora Orbana u Budimpešti počeće u 11.30 časova.

 

Svečani doček Dodika biće organizovan u 11.20 ispred Orbanove rezidencije.

Sastanku će prisustvovati i savjetnik za spoljnu politiku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

U 12.00 časova biće upriličen radni ručak, a nakon ručka, u 13.40 časova predviđena je konferencija za novinare Dodika i Orbana, prenosi RTRS.

Dodik je ranije najavio da će sa Orbanom razgovarati o privrednoj saradnji, te da je cilj da privuče što veći broj investitora iz Mađarske.

On je ocijenio da Orban nesumnjivo ima veliku podršku u Mađarskoj što se moglo vidjeti na evropskim izborima, te da će biti zanimljivo čuti kakva je njegova procjena kako će se razvijati odnosi u EU, jer je jedan od njenih vodećih lidera.

"Želim da upoznam Orbana o situaciji u BiH. On je jedan od najvažnijih aktera evropske politike u ovom trenutku", rekao je Dodik, koji boravi u trodnevnoj posjeti Mađarskoj.