VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/06/2019

KONKURS ZA SMJEŠTAJ SREDNjOŠKOLACA OTVOREN DO KRAJA JULA

 

BIJELJINA, 18. JUNA /SRNA/ - Dom učenika u Bijeljini spremno će dočekati nove stanare koji za smještaj u ovu ustanovu mogu konkurisati do kraja jula, rekao je Srni direktor ove ustanove Vladimir Vulović.

 

On je naveo da je kapacitet Doma učenika 180 kreveta, što je, prema njegovim procjenama, dovoljno za ovaj grad.

"Svi učenici koji upišu srednju školu imaju pravo da apliciraju za smještaj. Dokumentaciju koja im je neophodna mogu naći na našem sajtu, ali i u Domu", rekao je Vulović.

On kaže da je prethodnih godina ostajalo i slobodnih mjesta koja su popunjavali studenti, a ove godine, ukoliko ih bude nakon prijava srednjoškolaca, studenti će moći da se prijave na konkurs koji će trajati od 2. do 21. septembra.

Mjesečna stanarina u Domu učenika za srednjoškolce je 75 KM, za budžetske studente 90 KM, dok samofinansirajući plaćaju 200 KM.

Stanarinu ne plaćaju učenici srednjih škola koji su djeca poginulih boraca ili ratnih vojnih invalida od prve do pete kategorije.

Praksa iz prethodnih godina pokazuje da su za smještaj u bijeljinski Dom učenika sve više zainteresovani studenti iz Hercegovine i susjedne Srbije.