VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/06/2019

PREDSTAVLJEN ADRESNI REGISTAR OPŠTINE

 

PRNjAVOR, 18. JUNA /SRNA/ - Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Bosiljka Predragović rekla je danas u Prnjavoru da je oko polovine lokalnih zajednica u Republici Srpskoj uspostavilo Adresni registar.

 

Predragovićeva je istakla da se, zahvaljujući Vladi Švedske, donatorski projekat CILAP uspješno ostvaruje i završava i u ostalim opštinama.

"Uspostavljanje Adresnog registra je od velikog značaja za građane jer više neće postojati kućni brojevi pod oznakom `bb`, imaćemo tačne adrese sa brojevima, a omogućićemo i institucijama da lakše budu na usluzi građanima u pružanju svojih servisa, od Hitne pomoći, dostave pošte, određenih popisa stanovništva, istraživanja", kaže Predragovićeva.

Ona je podsjetila da je RUGIPP nadležan za vođenje i održavanje centralnog Adresnog registra u koji se u digitalnom obliku dostavljaju svi podaci Adresnih registara koje vode lokalne zajednice.

RUGIPP je predstavio danas u Prnjavoru Adresni registar ove opštine, u okviru realizacije CILAP projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo što se ova lokalna zajednica našla među prvih dvadesetak koje su u potpunosti uspostavile Adresni registar.

"Uvjeren sam da će ovo biti od pomoći kako građanima tako i opštinskim službama i preduzećima u pružanju odrđenih usluga", rekao je Tomaš.

Opština Prnjavor trenutno ima oko 17.600 adresnih brojeva.