VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti30/06/2019

ABE TRAMPU DAO ŠARENU MAPU SA INVESTICIJAMA

 

OSAKA, 30. JUNA /SRNA/ - Japanski premijer Šinzo Abe dao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu mapu na kojoj su ucrtane i obojene lokacije investicija njegove zemlje u SAD, što su brojni mediji protumačili kao odličan način komunikacije sa šefom Bijele kuće.

 

Naslov dokumenta "Japan je tokom jednog mjeseca imao pet dodatnih investicija u SAD" ispisan je velikim crvenim slovima, a podvučene su riječi "pet" i "tokom jednog mjeseca".

Britanski dnevnik "Indipendent" podsjeća da je američki predjednik nerado čita komplikovane dokumente i da njegova pažnja vrlo kratko traje.

Poslije jučerašnjeg sastanka sa japanskim premijerom na marginama samita Grupe G20 u Osaki, Tramp je pohvalio investicije navedene u dokumentu.

"Cijenim činjenicu da ste otvorili nova postrojenja za proizvodnju automobila u državama Mičigen, Ohajo, Pensilvanija i Sjeverna Karolina. Tamo se grade divna postrojenja", rekao je Tramp.

List podsjeća da japanski premiejr nije prvi strani državnik koji je shvatio da u razgovoru sa Trampom treba koristiti jednostavnu mapu.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker prošle godine je koristio obojene kartice kako bi Trampu objasnio politiku svjetske trgovine.