VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija19/07/2019

POTREBNO URADITI AKCIONI PLAN KLASTERA "KRAJINA"

 

MRKONjIĆ GRAD, 19. JULA /SRNA/ - U Mrkonjić Gradu danas je održan prvi sastanak Upravnog odbora klastera "Krajina" na kome su definisane naredne aktivnosti u vezi sa izradom Akcionog plana.

 

Nikolina Jurić, iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, rekla je novinarima da je cilj ovih sastanaka da se uradi Akcioni plan klastera za naredne tri godine.

"Važno je da vidimo sa čim raspolažemo, kojim proizvodima i kapacitetima", istakla je Jurićeva.

Vlasnik firme "Prirodno bilje Banjaluka" Nebojša Kusturić naglasio je da je u poljoprivredi važno udruživanje, te da treba raditi na brendiranju proizvoda.

"Potencijal ovih krajeva je ogroman, ali mali proizvođači sami ne mogu da urade mnogo, tako da je važno zajedničko djelovanje", rekao je Kusturić.

Osnivačka skupština klastera "Krajina" održana je 12. jula u Šipovu, a uključeni su predstavnici svih sektora iz 12 opština Područne jedinice Banjaluka.

Klaster je organizovan uz pomoć IFAD projekta "Smanjenje siromaštva na selu", a u njega su uključena preduzeća, zadruge, udruženja, predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga Ministarstva i predstavnici Poljoprivrednog fakulteta.