VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/07/2019

PRIKUPLJENO 90.000 EVRA ZA GRADNjU DNEVNOG CENTRA "PODRŽI ME"

 

KOSOVSKA MITROVICA, 19. JULA /SRNA/ - Za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici danas je 5.000 evra doniralo preduzeće "Rad 028" iz Zvečana sa kojom je do sada prikupljeno 90.000 evra ili skoro trećina potrebnih sredstava za projekat ukupne vrijednosti 280.000 evra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

 

U saopštenju se navodi da je ovo, poslije "Telekoma Srbije", druga donacija nekog preduzeća ili institucija iz Srbije.

Iz Odbora zahvaljuju donatorima i svim ljudima koji su stali iza ideje o gradnji Dnevnog centra koji će po završteku gradnje biti predat Udruženju "Podrži me", koje okuplja 139 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Od do sada prikupljenih sredstava kupljen je plac i plaćena izrada projekta.

"Čekamo građevinsku dozvolu, nadamo se da ćemo je brzo dobiti i da će svi imati sluha i morala da ovaj projekat što prije vaskrsne", ističe se u saopštenju.

Iz Odbora podsjećaju da je kamen temeljac položen 26. juna, na drugi rođendan Udruženja "Podrži me", i očekuju da će do kraja godine Dnevni centar biti stavljen pod krov, zbog čega očekuju pomoć cijele Republike Srpske, Vlade Srpske, Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i svih humanih ljudi.