VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura31/07/2019

ODRŽANA ILINDANSKA SMOTRA FOLKLORA

 

MRKONjIĆ GRAD, 31. JULA /SRNA/ - U Mrkonjić Gradu je večeras, povodom krsne slave opštine - Svetog proroka Ilije, održana 20. Ilindanska smotra folklora.

 

Nastupali su Pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Petar Kočić" i KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" iz Mrkonjić Grada, Ansambl narodnih igara i pjesama "Mladost" iz Zalužana, Amatersko kulturno-umjetničko društvo "Mira Lukač" iz Drvara, te Crkveno KUD "Sveti Georgije" iz Banjaluke.

Predsjednik KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" Milica Grmaš rekla je novinarima da koncert tradicionalno organizuju povodom slave opštine.

"Večeras smo se predstavili mješovitim i igrama iz Kobišnjice i šopskim, nadam se da je publika uživala", dodala je Grmaševa.

Ivana Štrbac iz KUD-a "Sveti Georgije" rekla je da njihovo društvo postoji tri godine i da imaju dječiju grupu i veterane.

"Odigrali smo splet igara iz Srbije i mi vetrani se rado odozivamo na ova druženja zato što želimo da nastavimo našu tradiciju, da je čuvamo i prenosimo na mlađe generacije", istakla je Štrbac.

Organizator Ilindanske smotre folklora koja je održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić" je KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić", a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.