VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/08/2019

REZOLUCIJE SAVJETA BEZBJEDNOSTI - DOKAZ INKVIZITORSKOG PONAŠANjA PREMA SRBIMA

 

BEOGRAD, 13. AVGUSTA /SRNA/ - Autor nedavno objavljenog Zbornika rezolucija Savjeta bezbjednosti UN Milivoje Ivanišević izjavio je da ta knjiga predstavlja podsjetnik na inkvizitorsko ponašanje i zločine koje je UN učinila prema Srbima devedesetih godina prošlog vijeka, uključujući i onaj najmonstuozniji - kada su banjalučkim bebama oduzeli pravo na kiseonik i život.

 

"U stvari, učinili su nešto najsurovije što su mogli. Oduzeli su im pravo na disanje. Zamislite da oduzmete vazduh čovečanstvu, a tim bebama je oduzeto pravo da dišu. To je direktan zločin UN i Saveta bezbednosti", rekao je Srni Ivanišević koji je i direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku.

On je naveo da knjiga sadrži prevode svih 97 rezolucija koje je Savjet bezbjednosti UN donio tokom ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, te da svaka na svoj način govori o nekorektnom odnosu i različitom tretmanu UN prema Srbima u odnosu na druge narode.

"Kada Srbi nešto urade prete nam sankcijama i stalno su pretnje i kažnjavanja, a kada drugi urade, kažu nije dobro... Jedino su nama Srbima pretnje, a drugima su bile samo blage školske opomene", rekao je Ivanišević.

On je dodao da je lično zainteresovan da pripremi zbornik koji bi sadržavao samo 32 rezolucije koje se odnose na BiH, a koje sadrže niz nekorektnih, neprincipjelnih i lažnih optužbi za Srebrenicu.

Prema njegovim riječima, ovaj zbornik bio bi poslat svim diplomatskim predstavništvima BiH u svijetu.

"To bi bio naš doprinos borbi za istinu i dokaz da su UN za vrijeme rata na prostoru BiH i bivše Jugoslavije uopšte bile instrument politike SAD i Zapada", naglasio je Ivanišević.

On je podsjetio da je nedavno iz štampe izašla i njegova knjiga "Saga o Srebrenici" koja sadrži do sada neobjavljene dokumente i može biti važan izvor za sve koji se temom Srebrenice žele baviti činjenično i nepristrasno.