VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika17/08/2019

VOJNA SARADNjA DVIJE ZEMLJE SE AKTIVNO RAZVIJA

 

BEOGRAD, 17. AVGUSTA /SRNA/ - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da se vojna saradnja Rusije i Srbije veoma aktivno razvija i da broj zajedničkih programa svakodnevno raste.

 

"Prilično spokojno, samouvereno teče naša vojno-tehnička saradnja, bez obzira na prepreke koje pokušavaju da nam postave. Ipak sve ide po planu. Ono što smo planirali za ovu godinu biće ispunjeno", rekao je Šojgu novinarima u Moskvi nakon susreta s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

On je dodao da se sada završava priprema za vojne vežbe i izrazio nadu da će te vježbe proteći uspješno, kao i ranije.

Prema njegovim riječima, sljedeće godine Rusija i Srbija su planirale mnoštvo programa, uključujući one iz sfere vojno-tehničke saradnje, obrazovanja i drugih oblasti, prenosi "Sputnjik".

Vulin i Šojgu prisustvovali su svečanom zatvaranju petih Međunarodnih vojnih igara koje su održane na 21 poligonu u 10 zemalja - Ruskoj Federaciji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu.

Na vojnim igrama učestvovale su 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Na najzahtjevnijem takmičenju Međunarodnih vojnih igara - "Tenkovskom biatlonu" kod Moskve, ekipa Vojske Srbije se poslije polufinalnih trka plasirala na osmo mjesto.

Desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade, osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji mješovitih snajperskih parova, dok je na Vojnom reliju, ekipa Srbije podijelila treće mjesto sa Belorusijom.