VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti19/08/2019

SLUŽEN PARASTOS ZA 37 POGINULIH BORACA I ŠEST CIVILA

 

ŠAMAC, 19. AVGUSTA /SRNA/ - U Gornjoj Crkvini kod Šamca danas je kod centralnog Spomen-obilježja služen parastos za 37 pripadnika Vojske Republike Srpske i šest civilnih žrtava sa ovog područja poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

"Preobraženje 1992. godine bio težak dan za cijelu opštinu. Oni su se borili za opstanak na svojoj zemlji i stvorili svima nama bolju i ljepšu budućnost", rekao je predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović.

On je dodao da se na današnji dan 1992. godine dogodio najžešći napad na liniju odbrane Druge posavske brigade Vojske Srpske, kada je poginulo 10 boraca.

"Oni su stali na branik Crkvine, opštine i Republike Srpske. Ovo je jedan od najtužnijih dana za Crkvinu i opštinu Šamac i ne smijemo zaboraviti ove junake, ali ni druge borce Vojske Republike Srpske koji su živote dali za Srpsku", istakao je Zoranović.

Predstavnici lokalne zajednice, porodice poginulih boraca, mjesne Boračke organizacije, te mjesnih zajednica Donja i Gornja Crkvina, Kruškovo Polje i Pisari položili su vijence na Spomen-obilježje, a vijenac je položen i na spomenik žrtvama iz Narodno oslobodilačkog rata.