VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija20/08/2019

STEFANOVIĆ: OTVARANjE GRANIČNOG PRELAZA ZNAČAJNO ZA UNAPREĐENjE EKONOMSKIH ODNOSA

 

BEOGRAD, 20. AVGUSTA /SRNA/ - Potredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je kao dobru vijest to što je Predsjedništvo BiH, na prijedlog srpskog člana Milorada Dodika, obavezalo Savjet ministara da obezbijedi novac za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-LJubovija, čije je otvaranje od velikog značaja za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Srpske.

 

On je istakao da je to važno, prije svega, za stanovnike ovog dijela Podrinja i njihov svakodnevni život, jer će mnogo lakše prelaziti sa jedne na drugu stranu Drine.

"Otvaranje ovog prelaza je od velikog značaja i za dalje unapređenje ekonomskih odnosa, jer će on omogućiti lakši protok robe, od čega će imati korist građani obe države. Nema ekonomskog napretka bez dobre saradnje sa susedima, zato je važno da upravo kroz ovakve projekte radimo na daljem unapređenju odnosa", rekao je Stefanović Srni.

On je izrazio nadu da će neophodna sredstva biti obezbijeđena u predviđenom roku.

"Otvaranjem graničnog prelaza, most `Bratoljub`, čiju je izgradnju finansirala Srbija, imaće konkretan značaj za građane sa obe strane Drine", istakao je Stefanović.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je su članovi Predsjedništva na današnjoj sjednici obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-LJubovija kako bi to pitanje bilo riješeno.

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa LJubovijom u Srbiji.

Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.