VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura21/08/2019

ODRŽANO MUZIČKO-POETSKO VEČE "RITAM ULICE, MELODIJA RIJEČI"

 

KOZARSKA DUBICA, 21. AVGUSTA /SRNA/ - Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici organizovala je muzičko-poetsko veče "Ritam ulice, melodija riječi", na kojoj je stihove najpoznatijih pjesnika govorio glumac Nebojša Dugalić.

 

Muzičko-poetsko veče održano je sinoć na šetalištu u Svetosavkoj ulici, a uz veliko interesovanje publike, Dugalić je uz pratnju gitariste Nikole Sekulića govorio stihove Zmaja, Dučića, Bećkovića, Kostića i drugih autora.

"Uvek me raduje kada ljudi u manjim mestima imaju entuzijazma da pokrenu ovakvu vrstu događaja - to su neke male kulturne revolucije. S obzirom na vreme u kojem živimo uvek je dragoceno setiti se onog našeg najboljeg nasleđa i da budemo čuvari onog što smo nasledili", rekao je novinarima Dugalić, jedan od najangažovanijih glumaca u domaćim ostvarenjima.

On je dodao da je poezija na neki način zanemarena, ali da joj se uvijek dobro vratiti i osvježiti sjećanje na nalijeđene stihove.

"Meni je poezija saputnik od ranog detinjstva. Celi život se bavim poezijom. Kada čitate bilo koju veliku ozbiljnu literaturu, bila ona u formi poezije ili ne, ona zapravo u sebi ima poetsku strukturu, i to je ono što naš život artikuliše i osmišljava na dublji i ozbiljniji način", naglasio je Dugalić, koji je dobar dio života gradio pozorišnu karijeru.

Dugalić je igrao u oko 80 različitih uloga, a njegov rad u pozorištu, kako kaže, obilježile su uloge kneza Miškina i Karađoza u "Prokletoj avliji".

Direktor Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici Danijela Balaban izrazila je zadovoljstvo što manifestacija "Ritam ulice, melodija riječi" traje godinama.

"Već treću godinu poznati glumci govore poeziju na našoj poetskoj večeri koju organizujemo na šetalištu i drago nam je što je ove večeri to poznati srpski glumac Nebojša Dugalić", rekla je Balabanova.

Sredstva za organizovanje ove manifestacije obezbijeđena su projektom koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.