VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/08/2019

BOŠNjACI TEŠKO UZURPIRAJU PRAVA SRBA I HRVATA

 

SARAJEVO, 27. AVGUSTA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da Bošnjaci u političkom smislu danas ostvaruju nacionalni plan uzurpacije prava Hrvata i Srba u BiH, što se ogleda u izboru Željka Komšića bošnjačkim glasovima na poziciju hvratskog člana Predsjedništva i neformiranjem Savjeta ministara čime se Srbima uskraćuje pravo na legitimno predstavljanje.

 

"Oni to rade zato što u ovom trenutku sve čelne pozicije na nivou BiH drže upravo Bošnjaci", rekao je Dodik novinarima nakon otkazivanja vanredne sjednice Predsjedništva BiH čija je jedina tačka trebalo da bude imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

On je dodao da nezakonita uzurpacija pozicija od Bošnjaka gura BiH u tešku političku i institucionalnu krizu, te poručio da neće dozvoliti da se Srbima i Republici Srpskoj uskraćuju politička prava.

Dodik je rekao da je spreman do 5. septembra da se pojavi u Predsjedništvu i da se riješi pitanje formiranja Savjeta ministara, ali da on više tim povodom neće zakazivati sjednice.

"Oni moraju da znaju i da neću izaći iz Predsjedništva, nego ću koristiti sva prava kao član Predsjedništva da zaštitim prava srpskog naroda", poručio je Dodik na konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.