VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana29/08/2019

DANAS O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NOTARIMA

 

BANjALUKA, 29. AVGUSTA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske razmatraće danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima.

 

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju, Zakona o elektronskom potpisu, Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Vlada će na današnjoj sjednici razmatrati i Nacrt zakona o inspekcijama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predviđeno je da bude razmotrena informacije o sprovođenju Prvog poziva za finansiranje projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-BiH u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć /IPA - 2014-2020/, kao i izvještaj o realizaciji Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srpske 2017-2021. "Znanje za razvoj" za period 1. oktobar 2017 - 30. jun 2019. godine.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o sprovođenju procesa procjene uticaja propisa za oblast strateškog planiranja i upravljanja razvojem u Srpskoj, te prijedlog rješenja o imenovanju članova Radne grupe za sprovođenje procesa procjene uticaja propisa za oblast strateškog planiranja i upravljanja razvojem u Srpskoj.

Biće razmotren i Prijedlog odluke o odobrenju isplate sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od 1.000.000 KM radi realizacije dijela Ugovora po Projektu hitne pomoći zaštite od poplava EIB, koji se odnosi na obavezu plaćanja PDV-a.

Nakon sjednice, koja će početi u 10.00 časova, biće održana konferencija za novinare sa početkom u 12.30 časova u Pres-centru Vlade Srpske, te emitovano saopštenje.

Na početku sjednice snimateljima i fotoreporterima biće omogućeno snimanje kadrova.