VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura02/09/2019

ZAVIČAJNI KLUB "OSVIT" NA "DANIMA SRPSKE U SRBIJI"

 

BILEĆA, 2. SEPTEMBRA /SRNA/ - Zavičajni klub "Osvit" i pjesnikinja Zdravka Babić predstavljaće Bileću na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji", koja će od 4. do 10. septembra biti održana u 21 gradu u Srbiji s ciljem promocije kulture, umjetnosti i nauke Republike Srpske.

 

Predsjednik Zavičajnog kluba "Osvit" iz Bileće Miodrag Hrnjez rekao je Srni da će se Babićeva, koja je član ovog kluba, predstaviti publici u Beogradu u četvrtak, 5. septembra, u Udruženju književnika Srbije.

Hrnjez je dodao da će članovi Zavičajnog kluba "Osvit" Slobodan Janjić, Milorad Kisić, Tatjana Đorđić i on u petak, 6. septembra, u Loznici odigrati predstavu "Profesionalac" Dušana Kovačevića.

Projekat pod nazivom "Dani Srpske u Srbiji" pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na uvijek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

S ciljem promocije Republike Srpske, svake godine se organizuje višednevna manifestacija koja različitim programskim aktivnostima podstiče razmjenu kulturnih ostvarenja i baštine, predstavlja prirodne ljepote, turistička mjesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, ali i investicione mogućnosti, te, kao najbitnije, učvršćuje vezu srpskog naroda sa obje strane Drine.