VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija10/09/2019

FIRMA "VAJS LAJT" ZAINTERESOVANA ZA JOŠ JEDAN OBJEKAT

 

PALE, 10. SEPTEMBRA /SRNA/ - Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da mini-fabrika za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" iz Srbije, koja posluje u industrijskoj zoni "Famos–Koran" na Palama, želi da preuzme još jedan objekat i nastavi svoju proizvodnju na području ove lokalne zajednice.

 

"Kada ovo preduzeće izloži svoje planove i pošanje pismo namjere vidjećemo kako dalje. Firma `Vajst lajt` je do sada postigla velike rezultate i ispoštovali sve dogovore i zaposlili su 30 radnika", rekao je Jugović novinarima nakon sastanka sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete.

Prema njegovim riječima, "Vajs lajt" izvodi i određene građevinske radove na javnoj rasvjeti na Jahorini, a koje su u skladu sa energetskom efikasnošću.

"Energetska efikasnost je nešto zbog čega smo i održali današnji sastanak, kako bi vidjeli možemo li i na koji način da im pomognemo", rekao je Jugović.

Jugović je naglasio da postoje dva zainteresovana investitora iz Austrije i Njemačke koji žele da investiraju u industrijsku zonu, zaposle radnike, te da su u toku pregovori.

"Mi ne želimo da prodajemo imovinu, nego da je izdajemo kako bi zaposlili domaću radnu snagu i vratili život u `Famos`", rekao je Jugović i dodao da su ponosni što su vlasnici ovih preduzeća u krugu industrijske zone.

Opština Pale kupila je imovinu preduzeća "Famos-Koran" sa namjerom da postojeću infrastrukturu ovog industrijskog kompleksa iskoristi za formiranje poslovne zone za investitore u realnom sektoru.

U kupovini imovine ovog preduzeća opština Pale uložila je milion KM, koliko je za ovaj projekat izdvojila i Vlada Republike Srpske.