VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo10/09/2019

GRADITI ŠKOLU U SKLADU SA TRENDOVIMA

 

BANjALUKA, 10. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je u Srpskoj neophodno napraviti iskorak i graditi školu u skladu sa trendovima razvoja društva.

 

Trivićeva je u razgovoru sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nederom naglasila da će sve škole u Srpskoj biti opremljene potrebnom informatičkom opremom kako bi mogla biti sprovedena planirana digitalizacija udžbenika.

Ona je ukazala na neophodnost edukacije kadra u novim kompetencijama za primjenu inoviranih vaspitnoobrazovnih metoda, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Baziraćemo se na inovirane nastavne planove i programe, udžbenike sa digitalizovanim sadržajima, te izmijenjen pristup saznavanja koji treba da se pomjeri sa koncepcije poučavanja na koncepciju učenja", rekla je Trivićeva.

Nedera je predstavila glavne pravce djelovanja u narednom periodu i izrazila spremnost za nastavak saradnje u oblasti obrazovanja.