VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/09/2019

NASTAVLJENA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA

 

SARAJEVO, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Raspravom o preostalim tačkama dnevnog reda, među kojima su i izvještaji o radu više federalnih agencija u prošloj godini, danas je nastavljena sjednica Predstavničkog doma parlamenta Fedracije BiH /FBiH/.

 

Poslanici bi, prije glasanja o svim tačkama dnevnog reda sjednice, trebalo da razmotre izvještaj o izdvajanju novca iz tekućih rezervi budžeta iz FBiH u 2018. godini, kao i informaciju o stanju u rudnicima u Zeničko-dobojskom kantonu.

Juče je razmotren prijedlog zakona koji najavljuje produženje roka za kontinuirano izmirenje zaostalih poreskih dugova poslovnih subjekata kao uslova za otpis zateznih kamata.

Predloženim zakonom rok za izmirenje poreskih dugova koji je istekao u maju bio bi produžen do 31. decembra iduće godine.

Razmotren je i prijedlog izmjena Zakona o prekršajima, kojim je predviđeno da stranci koji počine prekršaj u FBiH plate pripadajuće kazne ili troškove postupka prije nego napuste BiH, a kao način za izvršenje predlaže se privremena zabrana izlaska takvih pojedinaca iz zemlje posredstvom Službe za poslove sa strancima.

Premijer FBiH Fadil Novalić je juče, prvog dana zasjedanja, poslanicima predočio program rada federalne Vlade u ovoj godini.