VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/09/2019

PUPOVAC: UKLONIMO USTAŠKA ZNAMENjA I PORUKE MRŽNjE

 

ZAGREB, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Lider Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac poziva da se u Hrvatskoj "uklone ušata slova `U` sa fasada i saobraćajnica i da budu sakcionisani ustaški znakovi i poruke".

 

On je na konferenciji za novinare u Zagrebu zatražio da prestane revizija prošlosti, "koja ide dotle da se pripadnicima kvislinških režima odaju državne i vjerske počasti".

Pupovac je naglasio da je mnogima zasmetao njegov strah zbog povećanog nasilja i mržnje prema Srbima.

"Pozivam ih da sklonimo uniforme s ustaškim pozdravom, te poruke poput `Ubij Srbina`", ističe Pupovac.

"Ja sam u ovoj zemlji, kao i stranka i zajednica kojoj pripadam, u tri decenije bio prozvan različitim imenima...Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili tvrde da jesam nikad neću tražiti izvinjenje", poručio je Pupovac.

On je napomenuo da se to odnosi i na one koji ga svrstavaju u kategoriju zločinaca i ubica, što nije.

Lider SDSS-a poručuje da neće tražiti izvinjenje ni od onih koji ga svrstavaju u tajne saradnike srpskih službi u Beogradu, "stavljajući ga u rizike koji su veći od narušavanja ugleda u javnosti", prenose hrvatski mediji.

"Pitanja koja smo otvorili nisu laka za Hrvatsku", zaključio je Pupovac.

On nije odgovorio na pitanje da li SDSS napušta vladajuću koaliciju, ali je napomenuo da je "spreman da sarađuje sa najširim spektrom političkih i nepolitičkih aktera da od Hrvatske stvore zemlju mira".