VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/09/2019

O STANjU ZAGAĐENjA NA PROSTORU "INCELA"

 

BANjALUKA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas će razmatrati informaciju o utvrđenom stanju zagađenja na prostoru Poslovne zone "Incel", program mjera za otklanjanje posljedica i smanjenje rizika usljed tog zagađenja, te program utvrđivanja faktora rizika i ranog otkrivanja masovnih nezaraznih bolesti za stanovništvo grada Banjaluka.

 

Među predloženim tačkama dnevnog reda sjednice nalazi se i Prijedlog odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti u naselju Lazarevo u novoj poslovnoj zoni "Jelšingrad" putem usmenog javnog nadmetanja – licitacije, te šestomjesečni izvještaj o stanju gradskog budžeta, najavljeno je iz Skupštine grada Banjaluka.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ranije je ukazao da je skupštinski Kolegijum još 30. maja jednoglasno donio zaključak da se čim budu završena ispitivanja i analize na prostoru "Incela" dostavi kompletna informacija koja će biti razmatrana na Skupštini grada, sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati.

"Ta informacija je i te kako bitna zbog građana Banjaluke da se još jednom detaljnije upoznaju o stanju u poslovnoj zoni `Incel`", rekao je Talić.

Pred odbornicima će se naći predloženi dnevni red sa 43 tačke, a početak sjednice banjalučkog parlamenta planiran je u 9.00 časova.