VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo11/09/2019

ČESTITKE MENADžMENTU ZA OSTVARENI USPJEH

 

TESLIĆ, 11. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica"u Tesliću ostvaruje 23 odsto ukupnih noćenja u Srpskoj i predstavlja primjer dobre privatizacije državnog kapitala.

 

Višković, koji prisustvuje svečanoj akademiji povodom 100 godina Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica", rekao je novinarima da je taj jubilej veliki događaj ne samo za ovaj centar, već i za Teslić.

"Ono što je najvažnije za Republiku Srpsku i za ovaj zdravstveno-turistički centar jeste da je ovo primjer uspješne privatizacije, da imamo više od 400 zaposlenih, a ono što Vlada posebno pozdravlja, jeste da je menadžment ove ustanove svojim zaposlenim isplaćuje i 13. platu", naglasio je Višković.

Višković je izrazio nadu da će takav trend biti nastavljen i najavio da će u tome ovaj kolektiv imati podršku Vlade Srspke.

"Imaju u planu/ Banja Vrućica/ investicije i povećanje broja zaposlenih. Zaista, jedan ovako dobar zdravstveno-turistički centar privlači i goste sa strane", rekao je Višković.

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica", koji ove godine obilježava stotinu godina od osnivanja, promovisao je 6. septembra monografiju o svom istorijatu, kao i "Viber" stikere sa motivima Banje.

U monografiji "Banja Vrućica - vijek u službi zdravlja", autora Bojana Stojnića, navodi se da su 1925. godine tokom kaptaže banjskih izvora pronađeni zlatnik i ogrlica iz rimskog perioda, što je potvrda da je i u tom periodu bila poznata ljekovitost termomineralne vode sa ovog područja.