VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana12/09/2019

DANAS I O PRIJEDLOGU ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA

 

BANjALUKA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatra Prijedlog zakona o zaštiti od požara, te Nacrt zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

 

Na dnevnom redu je i prijedlog strategije za unapređivanje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj /2019-2029. godine/, kao i informacija o pripremi projekta u zdravstvenom sektoru u saradnji sa Svjetskom bankom, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je i razmatranje informacije o donaciji helikoptera i prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na prodaju nefinansijske imovine, te razmatranje Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar - 30. jun 2019. godine.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotren i prijedlog odluke o proglašenju Parka prirode "Una".

Planirano je da bude razmotren i prijedlog odluke o prihvatanju grant sredstava Njemačke razvojne banke za projekat "Energetska efikasnost u javnim zgradama" u iznosu od 10.000.000 evra, kao i prijedlog odluke o formiranju Koordinacionog tijela za saradnju u oblasti obrazovanja i sprovođenja reforme obrazovanja Srpske.

U saopštenju je navedeno da će biti razmatran i prijedlog odluke o izmjenama odluke o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/20. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.

Nakon sjednice, koja je počela u 10.00 časova, predviđeno je saopštenje.