VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/09/2019

U NEDJELJU IZBORNA SKUPŠTINA

 

BANjALUKA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Izborna skupština Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila biće održana u nedjelju, 15. septembra, u Banjaluci, a kandidature za predsjednika Organizacije do sada su dostavili sadašnji zamjenik predsjednika Veljko Lazić i sekretar Isidora Graorac Štrkić.

 

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Radojka Filipović izjavila je Srni da se, prema Statutu Republičke organizacije, delegati na Skupštini mogu opredijeliti za jednog ili više kandidata.

"Na Skupštini će se iskristalisati kandidati koji ispunjavaju kriterijume za predsjednika Republičke organizacije, nakon čega će se glasati javno ili tajno i biće izabran predsjednik", pojasnila je Filipovićeva.

Ona je rekla da će na redovnoj izbornoj skupštini, osim predsjednika i zamjenika predsjednika Republičke organizacije, biti izabrani predsjednik Skupštine Republičke organizacije i njegov zamjenik, Nadzorni odbor, odbori porodica zarobljenih i nestalih boraca i civila, Odbor djece potomaka i Odbor demobilisanih boraca.

Filipovićeva je navela da je aktuelni predsjednik Republičke organizacije Nedeljko Mitrović još prije dvije godine najavio odlazak sa te funkcije zbog zdravstvenih razloga.

"Mitrović je za ove dvije godine uspio da koordiniše rad organizacije", istakla je Filipovićeva.

Filipovićeva je rekla da će istoga dana, a povodom obilježavanja 15. septembra - Dana nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Banjaluci biti održana i redovna radno-izvještajna sjednica Skupštine Republičke organizacije.

Radno-izvještajna Skupština Republičke organizacije zakazana je za 14.00 časova u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske i na njoj će biti govora o finansijskom izvještaju i radu za 2018. godinu, te finansijskom planu i programu rada za tekuću godinu.

Nakon radno-izvještajne Skupštine predviđena je redovna izborna Skupština
Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

U nedjelju, 15. septembra, u Banjaluci će, u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, biti obilježen Dan nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.