VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/09/2019

PODIZATI SVIJEST O ZNAČAJU POVEĆANjA NATALITETA I OČUVANjU PORODICE

 

BANjALUKA, 12. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, koja je danas na gradskom stadionu u Banjaluci prisustvovala zvaničnom početku kampanje "Djeca nam se rađala", istakla je da je ovo veoma značajan događaj s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta i očuvanja porodice u Srpskoj.

 

"Veliko je zadovoljstvo biti ovdje. Lijepa priča, lijep događaj u organizaciji Fondacije `Djeca nam se rađala`. Ovo danas smo sve uklopili u, slobodno mogu reći, jedan spektakl", istakla je Davidovićeva.

Ona je pozvala građane Republike Srpske da pozovu broj 1432 i doniraju jednu konvertibilnu marku za rad ove fondacije.

Prvom revijalnom utakmicom - između ekipa ljekara Univerzitetskog kliničkog centra i novinara "Sedma sila" na gradskom stadionu u Banjaluci danas je zvanično počela kampanja "Djeca nam se rađala", u organizaciji istoimene fondacije, s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Kampanju "Djeca nam se rađala" stanovnici Srpske mogu podržati pozivom na humanitarni broj 1432 i tako donirati jednu KM i dati doprinos povećanju nataliteta u Srpskoj.

Početak kampanje "Djeca nam se rađala" ozvaničen je puštanjem balona i prvim udarcem koji je na terenu izveo nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragan Džajić, uz prisustvo predsjednika fondacije "Djeca nam se rađala" Vlade Đajića.