VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/09/2019

KONKURS ZA SUBVENCIJE KAMATNE STOPE NA STAMBENE KREDITE ZA MLADE

 

BANjALUKA, 13. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, koji će biti otvoren do 13. oktobra.

 

Ministarstvo će subvencionisati jedan procentni poen kamatne stope /jedan odsto/ na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditnih linija IRB-a -stambeni krediti do dana zatvaranja konkursa, koja su u trenutku zaključenja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju po ovim kreditnim linijama imala do navršenih 35 godina, te imaju mjesto prebivališta u Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, kao i ostali uslovi konkursa, nalaze se na sajtu Vlade Republike Srpske.

Za ovaj program je od 2008. godine, kada je počela njegova realizacija, izdvojeno oko 11 miliona KM, a odobreno je 3.708 subvencija.