VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/09/2019

JEDINO SDS NEMA PROBLEM SA SDA

 

ISTOČNO SARAJEVO, 13. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da jedino SDS nema problem sa SDA.

 

On je naglasio da SNSD nikada nije dogovorio koalicioni nastup sa SDA, te da su Mirko Šarović i struktura sadašnjeg Savjeta ministara izbor SDA iz 2014. godine.

"Činjenica je da ta veza do dana današnjeg nije prestala i da jedino SDS nema problem sa SDA", rekao je Košarac novinarima, komentarišući Šarovićevu izjavu "da je SNSD u koaliciji sa SDA i da su poslanici te stranke glasali da Denis Zvizdić bude član Kolegijuma Predstavničkog doma, dok je SDS bio protiv".

Prema njegovim riječima, SNSD ostaje pri stavu da izborni pobjednici sva tri naroda u BiH treba da čine strukturu na nivou zajedničkih organa.

"Tu nema nikakve dileme i mi nismo u koaliciji sa SDA", naglasio je Košarac i dodao da se koalicioni kapacitet SDS-a i SDA odražava u Šarovićevim politikama koje su vrlo uvredljive kada je riječ o Republici Srpskoj i njenim interesima.

Košarac je podsjetio da Šarović prilikom izbora Zvizdića za člana Kolegijuma Predstavničkog doma nije bio protiv, već uzdržan.

"To dovoljno govori da među njima postoji veoma dobar odnos, da se međusobno ne bi eventualno politički uvrijedili i da bi nastavili da koriste dobre odnose funkcionisanja na bazičnim politikama koje prije svega definiše Denis Zvizdić", konstatovao je Košarac i dodao da predstavnici SNSD-a ne zovu Zvizdića šefom, već to radi Šarović.