VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/09/2019

PODRŠKA PREMIJERU SRPSKE O OSTAVKAMA DIREKTORA GUBITAŠA

 

SOKOLAC, 13. SEPTEMBRA /SRNA/ - Klub odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac daje punu podršku premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisu Pašaliću u rješavanju problema u preduzeću "Šume Srpske".

 

Ovaj klub podržava rješavanje problema u "Šumama", posebno u Šumskom gazdinstvu "Romanija" Sokolac.

"Trenutno stanje i tendencija poslovanja sokolačkog Šumskog gazdinstva stvaraju bojazan o nepopravljivim i trajnim posljedicama, na strateški resurs ove opštine", navodi se u saopštenju koje je potpisao šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić.

Oni, u ime građana koji su im dali povjerenje, apeluju da nadležni organi i službe što hitnije reaguju.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je juče direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana informacija o stanju u šumarstvu u Republici, da su usvojeni zaključci sa ciljem stabilizacije preduzeća "Šume Srpske".