VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana13/09/2019

VLADA SRBIJE UPLATILA OPŠTINI DRVAR MILION EVRA POMOĆI

 

DRVAR, 13. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Srbije danas uplatila milion evra za pomoć opštini Drvar.

 

Vučić je u Drvaru, gdje je sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i drugim visokim zvaničnicima Srbije i Republike Srpske danas posjetio vrtić "Majka hrabrost", izjavio novinarima da od tih sredstava 150.000 KM biti izdvojeno za ostala davanja porodiljama i majkama sa troje i više djece i da se izmire obaveze i dugovanja opštine Drvar iz prethodnog perioda, a ostatak sredstava namijenjen je za projekte.

"Sutra da ne budem predsednik Srbije, ostaće zapisano da smo u svakoj opštini Srpske te u Glamoču, Drvaru, Grahovu, Petrovcu uložili sredstva da izgradimo makar jednu školu ili vrtić i da ostane zabeleženo da je Srbija u proteklih pet godina uložila znatna sredstva u te opštine", kaže Vučić.

On je poručio da će Srbija i u narednom periodu pomagati dodatnim sredstvima razne projekte na području Srpske i opština sa većinskim srpskim stanovništvom u FBiH.

"Došao sam da vas obodrim da ostanete na svojim ognjištima jer ovo nije kraj naše podrške i pomoći", rekao je Vučić.

On je naglasio da će Srbija donijeti odluku o davanju posebnih subvencija za ljude iz Srbije koji žele da ulažu u opštine Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, odnosno da će svi koji se odluče da to urade imati u tom pogledu pomoć države Srbije.