VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana13/09/2019

NESEBIČNA PODRŠKA SRBIMA OD SRPSKE I MATICE SRBIJE

 

DRVAR, 13. SEPTEMBRA /SRNA/ - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić istakla je večeras da je život Srba u Federaciji BiH neprestana borba, ali da im nesebičnu podršku pružaju Republika Srpska i matica Srbija.

 

Runićeva je na centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima u zapadnokrajiškim opština 1995. godine pod nazivom "Krajino moja", kojoj prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, istakla da se ova lokalna zajednica odužila tako što je proglasila Dodika i Vučića počasnim građanima Drvara.

"Predsjednici dobrodošli u svoj i naš Drvar, u svoju i našu Krajinu! Vašim prisustvom današnji dan dobija poseban značaj, ovo je istorijski dan za nas koji ostajemo ovdje", navela je Runićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da je ova akdemija i prisustvo Dodika i Vučića prekretnica u borbi srpskog naroda za ostanak i opstanak na svojim vjekovnim ognjištima i da će od zaborava otrgnuti sve patnje i stradanja Srba u zapadnokrajiškim opštinama.

"Drvar je srpsko svjetlo u Federaciji BiH koje zajedno sa opštinama Glamoč, Grahovo i Petrovac ponosno svijetli kao krajnja srpska zajednica zapadno od Drine", rekla je Runićeva.

Ona je podsjetila da su Srbi na današnji dan prije 24 godine morali da napuste svoja ognjišta jer je neko odlučio da oslobodi Drvar od srpskog naroda koji je tu oduvijek živio.

"U izbjegličkim kolonama Srbi iz Drvara pronašli su spas u Srpskoj i Srbiji. Primili ste nas i pružili ruke i to vam nikada nećemo zaboraviti", dodala je Runićeva.

Ona je naglasila da se srpski narod potom vratio tamo gdje ga je srce vuklo u svoj Drvar da se iznova bori za svako srpsko slovo, za ćirilicu, za svako radno mjesto.

"Večeras smo ovdje da se sjetimo žrtvi i stradanja kroz koja smo prošli, ali i da pokažemo generacijama koje dolaze da je srpski narod i nakon velikih stradanja spreman da se dogovara, da stvara da igra i pjeva na svom ognjištu, da u jedinstvu i slozi idemo naprijed", istakla je Runićva.

Ona je dodala da se iz Drvara večeras šalje poruka da je srpski narod ovdje zajedno da u jedinstvu i slozi ide naprijed.

"Svima vam želim svako dobro i sreću. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija!", poručila je Runićeva.