VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Stanje na putevima15/09/2019

MAGLA NA DIONICIMA U KOTLINAMA I DOLINAMA RIJEKA

 

BANjALUKA, 15. SEPTEMBRA /SRNA/ - Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i dolinama Save, Une, Drine, Spreče, Vrbasa i Lašve, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 

Usporeno se vozi na relaciji Šamac-Modriča zbog kretanja vangabaritnog prevoza tom relacijom, kao i na dionici magistralnog puta od Prijedorske petlje do Klašnica gdje je u toku sanacija kolovoza.

Vangabaritni prevoz kretaće se relacijom Šamac-Modriča do krajnje destinacije Jezero dva do sutra. Iz AMS mole vozače da budu strpljivi i poštuju osobe iz pratnje.

Radovi na kolovozu na dijelu magistralnog puta od Prijedorske petlje do Klašnica traju do 17.00 časova, a saobraćaj se odvija jednom trakom, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni.

Na području Banjaluke danas će zbog održavanja 11. Brdske auto trke "Nagrada Banjaluke" biti obustavljen saobraćaj na putu Trapisti-Slatina, odnosno do prevoja Krčmarice. Obustava će trajati između 9.00 i 16.00 časova.

Još danas će kroz kanjon Tijesno, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, od 11.00 do 11.45 časova dolaziti do obustave saobraćaja zbog održavanja penjačkog festivala. Alternativni pravac je Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor, na dionici od hotela "Ćubić" do Klašnica, kao i u mjestu Boškovići u toku je sanacija kolovoza, pa se vozačima savjetuje oprez i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su i na auto-putu Banjaluka-Gradiška, gdje je u toku postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola".

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova je izmijenjen na magistralnim putevima Kotor Varoš-Obodnik, dionici Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zatim dionici Johovac-Rudanka, te na regionalnom putu Lukavica-Pale i Obudovac Lončari.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Lopare /Mačkovac/-Čelić i Šekovići-Caparde, dok je na lokalnom putu Svoda-Brezici u opštini Novi Grad potpuno obustavljen.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke od sutra, pa do 8. oktobra zbog radova će biti obustavljen saobraćaj u Šargovačkoj ulici na dijelu od Subotičke do Potkozarske ulice, a do 15. oktobra ne saobraća se i u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Rakovačkih rudara prema Motikama.

U Federaciji BiH radovi se izvode u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, pa u noćnim časovima dolazi do obustave od pola časa poslije ponoći do 4.30 ujutro.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Sporije se, zbog radova, saobraća i na dionicama magistralnih puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.