VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Srpska pamti15/09/2019

OBILJEŽENO 27 GODINA OD OSNIVANjA PETOG ODREDA SPECIJALNE POLICIJE

 

DOBOJ, 15. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Doboju je danas obilježeno 27 godina od osnivanja Petog odreda Specijalne brigade policije.

 

Tim povodom služen je parastos za 26 pripadnika ove brigade poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te položeni vijenci kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave Doboj.

Nekadašnji komandant Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj Stjepan Pepić podsjetio je da je na današnji dan prije 27 godina tadašnje Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo naredbu da se u svim centrima javne bezbjednosti organizuju odredi specijalne jedinice policije.

Pepić je rekao novinarima da je Peti odred bio na svim ratištima u Republici Srpskoj i da je za njeno stvaranje živote dalo 26 pripadnka, a 256 je ranjeno.

Toda Petrović, majka stradalog pripadnika Petog odreda Jovice Petrovića, kaže da je ponosna jer njen sin nije zaboravljen.

Na spomnen-obilježje ispred zgrade Policijske uprave Doboj vijence su položili nekadašnji pripadnici Petog odreda Specijalne brigade policije, Policijske uprave Doboj i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Vijence su položili i predstavnici udruženja koja njeguju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata iz Doboja, Stanara, Bijeljine, Banjaluke, Prijedora, Pala, Šekovića, Trebinja i drugih gradova, te predstavnici Grada Doboja, opštine Petrovo.